O proizvodu

ULJE CRNOG KIMA 50ml

7,30  (55,00 kn)

  • Koristi se u liječenju različitih oboljenja – od gljivičnih infekcija, preko dijabetesa i kožnih bolesti, pa sve do karcinoma,
  • Crni kim, među ostalim, sadrži i protuupalne tvari, stoga pomaže kod raznih infekcija.
Usporedi
Kategorija:

Podijeli

Opis

Riječ je o biljci širokog spektra djelovanja, koja se u Egiptu i na Bliskom istoku od pamtivijeka primjenjivala u liječenju različitih oboljenja – od gljivičnih infekcija, preko dijabetesa i kožnih bolesti, pa sve do karcinoma.

Brojne su studije potvrdile pozitivan utjecaj crnog kima na ljudsko zdravlje. Crni kim, među ostalim, sadrži i protuupalne tvari, stoga pomaže kod raznih infekcija. Osim što djeluje protuupalno, crni  kim ima i antihistaminsko, antimikrobno, antivirusno, antibakterijsko, antiseptičko i analgetsko djelovanje (ublažava bol). Također, djeluje i  kao prirodni imunomodualator, a to znači da sadrži tvari koje reguliraju rad vašeg imunosnog sustava. Zbog toga crni kim ima sposobnost da uravnoteži rad imuniteta i ublaži njegovu pretjeranu reakciju na alergene.  U ublažavanju alergije osobito je djelotvoran njegov bioaktivni spoj timokinon, koji smanjuje upale i iritacije dišnih puteva, stoga crni kim igra jako važnu ulogu upravo u liječenju alergija. Nove znanstvene studije potvrdile su da ulje crnog kima zaista ima pozitivan učinak kod različitih tipova alergija, neovisno o tome nanosite li ga na kožu, uzimate li ga oralno ili ga pak kapate u nos.

Sastojci

Botanički naziv:  Nigella sativa
Način dobivanja: hladno tiješteno, nerafinirano.

Način upotrebe

U njezi kože se najčešće ne koristi samostalno, već u mješavini s drugim uljima.

Napomene

kozmetička sirovina

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “ULJE CRNOG KIMA 50ml”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *